Syksyllä menetin sydämeni totaalisesti Novitan Puro-langoille, tämän tunikan laitoin puikoille jo marraskuun alussa. Työ keskeytyi kummilasten joululahjoihin, mutta nyt viimein sain otettua takaisin ohjelmaan ja viimeisteltyä kauluksen ja hihansuut.

Ohje löytyi täältä. Tein tuon XS-koon mukaan, ja se onkin ihan sopivan kapoinen. Langan värimalli on "iltanuotio", äitini neuloi itselleen siitä ensin neuletakin syksyllä ja sävyt olivat niin ihania, että oli aivan pakko keksiä tästä jotain työn alle. Jänniä nuo värjäyserät, kaikki kerät olivat kyllä samalla eränumerolla, mutta yksi niistä oli täysin erilainen kuin muut. Lanka on kyllä onneksi niin kirjavaa, että sinne se sekoittui muiden joukkoon, eikä taida kukaan huomata, mikä osa tästä on erilainen. Lankaa meni juuri se, mitä ohje lupasikin (6 kerää eli 300 g). Pelkäsin jo, ettei se aivan piisaisi ja surin, ettei sitä nyt saa mistään lisääkään.

           

Tätä on nyt jo tällä viikolla testattu töissäkin, on tosi lämmin, vaikka hihoja ei olekaan. Juuri sopiva materiaali vilukissalle näin paukkupakkasilla.