Kyjyily etenee vakaasti kohti puoliväliä, yhtä uupuu siis enää. Ei siis tule valmista jouluun mennessä, ei. No, eipä hätää. Kunhan edes mahdollisimman moni joululahjatyö valmistuisi. Olen lisäksi tosi tosi onneton raportoimaan mitään sinne kyjyily-sivulle. Ehkäpä rymäytän kaikki sitten kerralla.

Mutta valmista siis. Novitan syksyn lehdessä oli aivan ihanainen villahaalari vauvalle ja se sujahti täälläkin silloin kesällä puikoille, kyjy # 19. Arvoin kyllä kauan, että onko onnellinen saaja Typy vai joku muu, mutta en taida raaskia tuota eteenpäin lahjoittaa. Kun jotenkin ajatuksissa on sitä tuolle omalleen tehnyt. Tämä oli ensimmäinen kosketus Novitan Polku-lankaan ja fiilikset ovat siitä vähän ristiriitaiset. Ensinnäkin plussat. Neuleesta tuli todella ilmava ja kevyt, ja voi että, mitkä värit. Aivan upeat!!! Kerässä oli 100 g ja tuohon tekeleeseen sain menemään vain 1,5 kerää. Ei siis tosiaan paha. Vielä on lankaa jäljellä johonkin muuhun. No, ainoa miinus (jos sitä sellaiseksi voi sanoa) oli se mukana kiertävä sidelanka. Sen neulominen vaati selkeästi vähän harjoittelua, loppua kohti neulominen tuntui luistavan kuin itsestään, alussa takkusi kaiken aikaa ja punttien kohdalla jo mietin, mahtaako tästä tulla mitään. Lopputulokseen olen kyllä todella tyytyväinen! Tästä voisi kyllä tehdä jotain muutakin, esim huivin.

Ainoa vaan, että tämäkin taitaa kaikkinensa olla käyttäjälleen aika reilu vielä. En oikein ymmärrä, otin silmukkamäärät koosta 70 cm ja  neuloin pituutta 80 cm koon mukaan. Todellisuus taitaa kyllä olla kaikkinensa vielä vähän reilumpi. Ei pysty ymmärtämään, missä mentiin metsään. No, täytyy käyttäjälle vielä kokeilla. Hänelle kuitenkin 74 cm vaatteet ovat sopivia, joten pitäisi tuon olla aika passeli. Toivottavasti äitin silmä vaan huijaa ;). Mallissa oli raglanhihat, joita vähän jännitin, mutta onnistuivat hyvin ja olivat helppo neuloa. Lisäksi välillä jouduin alistumaan vetoketjun paikalleen harsimiseen. Taidan olla enemmän nappi-ihmisiä, mutta ehkä tuo isäntä arvostaa koti-isin roolissa tuota vetoketjua pukiessaan talvella villahaalaria rimpuilevalle pikkuneidille muutaman kerran päivässä...

malli: Novita syksy 2011
puikot: bambuiset pyöröpuikot 3 mm
lanka: Novita Polku "punajuuri"
menekki: 1,5 kerää (~150 g)

Lupasin vielä tuon Kyjyn # 7 eli pitsineulesukat. Näistä on ihan supersurkea kuva (eipä ne kummoisia ole muulloinkaan olleet...), kun tajusin vasta postissa ennen kuoreen sujauttamista, että apua, nämä on kuvaamatta. Kamerakännykkä pelasti ja synttäripaketti Mummolle lähti ajoissa. Tässä siis lähinnä todistusaineistoa, että valmiit ovat. Toivottavasti myös saajalleen mieluisat ja sopivan kokoiset!

malli: Suuri Käsityölehti 11/2010
puikot: bambuiset sukkapuikot 3 mm
lanka: Novita Nalle
menekki: vajaa kerä

Äitiysloman viimeinen päivä on huomenna, perjantai on sitten virallisesti ja käytännössäkin lomaa. Tämä lanka-addikti pääsee nimittäin Tampereen Kädentaito-messuille. Ihan kuin joulua odottaisi, toivottavasti odotukset täyttyvät! =)