Tuon viimeisintä postausta edeltäneen otsikon olisi voinut käyttää uudestaan. Eli sukkia täällä syntyy edelleen vauhdilla. Typyn sukkavarastoa on kasvatettu kahdella parilla ja koska KYJY:n jo kuittasin valmistuneeksi, niin nämä ovat sitten sen ulkopuolelta "muuten vaan".

Kokeiluun meni Novitan uusi kukkaketolanka "krassi". Ai, että tykkäsin! Moni tuntuu kritisoivan Novitan laatua, minä en. Mukavaa neuloa ja mielestäni kestää käytössäkin ihan vertailukelpoisesti. Ja tuossa on aivan ihanat syksyiset värit, sopivan voimakkaita minun makuuni. Toinen sukkapari syntyi Regian karamellisävyisestä sukkalangasta. Ei tässäkään mitään valittamista ollut, mukavaa ja sujuvaa neuloa ja värit sopivat hyvin pienelle ihmiselle. Ainoa, että huomasin höyryttäessäni (en siis ole enää hetkeen käyttänyt höyrytysliinaa, ehkä pitäisi), että sukista irtoaa jotain liimamaista tms ainetta. Langassa oli siis mukana jotain, mikä sitten otti ja suli silitysraudan pohjaan. Ei kiva enkä ole kyllä aiemmin törmännyt vastaavaan ilmiöön. Outoa. Näiden kanssa testasin ensimmäistä kertaa myös tummia ruusupuisia sukkapuikkoja. Ihan ok tuttavuus, mutta en ehkä kuitenkaan bambuja pois vaihtaisi. Nämä olivat mielestäni selvästi liukkaammat. Toki keveys tekee neulomisesta mukavaa.

malli: omasta päästä, krassisukat 40 s ja regia-sukat 48 s
puikot: bambut 3,0 mm ja 2,5 mm
lanka: Novita Nalle Kukkaketo "krassi" ja Regia 4-fädig Color

menekki: krassi 26 g ja regia 30 g

Regiasukkiin tein vielä lisäksi liukuesteet pohjiin. Ensimmäinen kerta tämänsorttista harjoittelua, mutta ihan hyvin tuntuu käytössä toimivan. =)

Tämän lisäksi KYJY #10 on valmistunut. Eli pitsineulesukat uusimman Novita-lehden ohjeella riemunkirjavasta 7veikan Polka-langasta. Malli oli kiva ja helppo, ja näitä oli joutuisaa neuloa paksusta langasta. Aikaisemmin tuskailin Saltkråkan-sukissa raitalangan kanssa, kun tämä ei raidoittunut tasaisesti, mutta tässä Polkassa sukat ovat täysin identtiset ilman pähkimistä, raidat tulivat kuin nakutetut samanlevyisinä kerältä. Pukinkonttiin menevät nämä. Huisia sinällään, täällä on jo useampi joululahja ainakin osittain jo valmiina ja eletään vasta syyskuun  loppua. Normaalisti meidät on löytänyt aina sieltä viimeisestä ruuhkasta paniikilla etsimässä jotain sopivaa...

malli: Novitan Syksy 2011 lehdestä
puikot: bambut 3,5 mm
lanka: Novita 7veljestä Polka
menekki: 97 g