Jostain syystä vaaleanpunainen on kiitänyt puikoilla viime aikoina. Ensin valmistui Typyn kauluri (josta ei edelleenkään ole kuvaa). Tämä kun on yleensä aina käytössä (= päiväunilla) silloin, kun äiti ehtii perehtyä johonkin muuhun kuin lapsen tai kodin hoitoon. Totesinkin, että olisi ehkä hyvä tehdä toinen tämmöinen, niin voi tuota ainokaistakin välillä heittää koneeseenkin.

Seuraavana valmistuivat sukat/töppöset/tossukat Novitan uusimmasta sukkalehdestä. Olipa hienoa, että ko. puulaaki muisti meitä sukankutojia moisella julkaisulla! Sieltä löytyy vaikka mitä upeita toteuttamiskelpoisia ohjeita. Nämä sukat on tehty Novitan Isoveli-langoista, vaaleanpunaista ja harmaata. Hieman mietitytti etukäteen, kun ohje sanoi, että näihin ei tule kantapäätä. Mietin, että mitä häh, ei muka kantapäätä. No ei tullut, mutta tuli kuitenkin =) Hyvin tuntuvat istuvan. Nämä sujahtivat samointein lahjalaatikkoon. Uskaltaa kuitenkin täällä raportoida, koska epäilen tulevan omistajan olevan blogikirjoituksista autuaan tietämätön. Laitan nämä myös KYJY-työksi #21, lankaa kun kerran sai sääntöjen mukaan vaihtaa.

malli: Novitan sukkalehti, malli m, koko reilu 40
puikot: bambuiset sukkapuikot 5 mm
lanka: Novita Isoveli vaalenapunainen ja harmaa
menekki: ??

Sen lisäksi puikoilla on suihkinut vaaleanpunaista Puro-lankaa itselle. Ohje tähän neuletakkiin löytyi keväisestä Suuri Käsityölehdestä, se oli jäänyt jotenkin kummittelemaan korvan taakse. Nyt uusien Puro-lankojen tultua kaupan hyllyille aikani niitä tuijottelin, kunnes sorruin ostamaan Kajastusta muutaman kerän. Niistä syntyi sitten tämä.

 

malli: Suuri Käsityölehti 2/2011
puikot: bambuiset pyöröt 5,5 mm
lanka: Novita Puro "Kajastus"
menekki: ??

Olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen! Nappeja metsästin hetken, mutta viimeviikkoiselta Tampereen reissulta nekin löytyivät. Mallissa on kiva vajaamittaiset hihat, toimii hyvin, kun muuten on niin lämpöinen takki. Saas nähdä, miten kestää käytössä, edelliset Puro-neuleet ovat nyppääntyneet/huopuneet aika lailla. Sitten täytyy tehdä taas jotain uutta tilalle ;)

Sitten on vielä pakko esitellä tuotoksia muiden käsistä. Mummo teki Typylle aivan upean neulepuvun! Lankana on Regia Silk, joka on kyllä melkoista ihanuutta. Söpöiset pupunapit täydentävät kokonaisuuden. =)