Syksy on ihanaa aikaa. Vaikka ulkona luonto riisuutuu talvea varten niin mielestäni kaikki on jotenkin niin yksinkertaisen kaunista. Itseäni tämä pimeys ei ahdista, päinvastoin. Tuntuu, että jotenkin näinä hämärinä päivinä, kun ei tule oikein kunnolla valoisaa lainkaan, aika ikäänkuin seisahtuu. Ihana hömpsötellä ympäri taloa villasukat jalassa kynttilöitä sytytellen. Ja neuloen hämärän hyssyyn.

No, toki tuo kohta 9kk pikkuneiti järjestää vähän ylimääräistä actionia. =) Täällä on syksyn nuhakausi korkattu onnistuneesti oikein korvatulehduksen kera. Taas. On sitten vähän myös väsyttänyt, niin äitiä kuin isääkin. Eräs rajapyykki myös lähestyy uhkaavasti, nimittäin vanhempainvapaan loppu ja meidän perheessämme se tarkoittaa sitä, että äiti lähtee töihin ja isä jää Typyn kanssa kotiin aina kevääseen asti. Vähän on itsellä ristiriitainen olo; toisaalta on kiva lähteä töihin, mutta toisaalta tuntuu, että ei tuota pientä mitenkään pysty jättämään. Taitaa tehdä kaikille siis hyvää. Mutta hui, enää kaksi viikkoa jäljellä kotiäitiylyä, mihin tämä vuosi on oikein kadonnut?!

Neulomisista on valmistunut KYJY#18 eli Huivi itselle. Ei tullut Nikolaita, ei. Tuli tuubi (kaikilla on, mäkin haluun!) Novitan Noki langasta. Tämä sopinee uuden tummanruskean toppiksen kanssa. Ajatusta Nikolaista ei ole haudattu, mutta ei taida ehtiä tähän kyjy-junaan. Sitten tuossa kuvassa on myös pipo veljelle, joka siirtyy tällä viikolla neljännelle vuosikymmenelle. Hankittiin eräihmiselle lahjaksi retkeilytarviketta, tuo menee pakettiin lisiksi.

 

 

 HUIVI
malli: omasta päästä
puikot: bambuiset pyöröt 5,5 mm
lanka: Novita Noki
menekki: reilu 1 kerä
  

PIPO
malli: Moda 6/2009
puikot: bambuiset pyöröt 4 mm (40 cm)
lanka: Novita Cloud varastoista (ihku lanka, tämän voisi ottaa tuotantoon taas!!)
menekki: ??

Sitten Typy on (taas) saanut sukat. Näihin tehdään vielä liukuesteet pohjiin. On nimittäin sen verran liikkuvainen pikkuneiti, että huh. Pari kuukautta on jo kontattu ja tukea vasten noustaan seisomaan ihan mihin vaan. Rohkeus on ääretön, mitään ei osaa pelätä. Saa siis olla silmät selässäkin ja silti mustelmia riittää. 

malli: omasta päästä, 32 s
puikot: bambuiset sukkapuikot 3,5 mm
lanka: Novita 7 veljestö raita
menekki: ??

Ja juu, jotain on ommeltukin. Nimittäin uudet tyynynpäälliset olkkariin. Isäntä valitsi kankaan, sillä mokomalla tuntuu olevan hyvä maku näissä. Syksyn sävyistä lumimarjaa Marimekolta. Mii tykkää. =) Ihan tuollaiset perus 50x50 päälliset, vetskari yhdellä sivulla helpottamassa pesua ja pukemista.