Isoäidinneliöitä on vilissyt kaikissa käsityölehdissä viimeisen puolen vuoden ajan ja Typyn sängynpeiton lisäksi aloin virkata yhtä isoa neliötä lelupussia varten. Totesin, että leluja olisi mukava kuljettaa mummola yms matkoilla jossain muussa pussissa kuin muovisessa. Niinpä KYJY #22 on lelupussi Typyn leluarsenaalia varten, siellä kelpaa niiden nyt matkailla. Lankana on Novitan Miami-langat, valkoinen, pinkki ja violetti. Kovin on siis tyttömäistä =)

 
Edestä ... ja takaa

Pussin toinen puoli on iso isoäidinneliö ja toinen puoli on pelkkiä pylväitä, raidat piristävät ilmettä. Isoäidinneliön taustaksi virkkasin ihan valkoisesta langasta pylväitä. Isäntä kyseli, että eikö tuo olisi helpommin onnistunut, jos olisi ommellut vuorin vaikka lakanakankaasta. Ei siis ihan pihalla hänkään, oikeassa oli, mutta kun luulin lankaa olevan  ylimäärin niin ajattelin kuluttaa sen siihen taustaan. No, niinhän siinä sitten kävi, että sekä valkoinen että pinkki loppuivat kesken, ja kun kyseessä oli kausilanka niin eihän sitä enää löytynyt mistään. Työ olikin hetken aikaa jäähyllä ja mietinnässä, että mitäs nyt. Mummolareissulla tuli kuitenkin vierailtua Novitan tehtaanmyymälässä Korialla ja kappas, täällähän Miamia oli vielä hyllyssä. Ongelma ratkesi siis omia aikojaan, kerrankin.


malli: omasta päästä
koukku: virkkuukoukku 4 mm
lanka: Novita Miami valkoinen, pinkki ja violetti
menekki: vielä punnitsematta

KYJY etenee siis hitaasti, mutta varmasti. Tällä hetkellä olen keskittynyt lähinnä joululahjatöihin, jos saisi niitä pukinkontin täytteeksi. Epäilen vahvasti, että kaikki kyjyilyt eivät valmistu jouluun mennessä, mutta enpä ajatellut asiasta kummemmin stressata. Hauskanpitoahan tämä on eikä niin kovin vakavaa, neulotaan niin kauan kuin se hyvältä tuntuu =).