Voiko kotiäiti toivoa/odottaa voivansa pitää lomaa? Kyllä vaan, uskoisin. Meillä siis ukkokulta starttasi kesälomansa nyt ja itselläkin on ihan lomafiilikset. Meidän kesälomaan kuuluu veneilyä ja koko konkkaronkka suuntaa keulan kohti Saaristomerta, kun vaan saadaan kotona projektilista oikeaan vaiheeseen ja vene lastattua. Hieman kyllä jännittää; tämä on Typyn ensimmäinen kesä merellä ja vielä ei olla ehditty yöpymään lainkaan veneessä. Saas nähdä, nukutaanko meillä siellä lainkaan. Se on nimittäin ollut haastavaa kotonakin viime aikoina. Tyttö on kaiken aikaa lyhentänyt päiväuniaan, nykyään meillä nukutaan sellaisia 30-45 min torkkuja vaan. Kaikenlaisia vippaskonsteja on kokeiltu, mutta ei. Yöt onneksi ovat taas paranemaan päin. Josko hän nyt jotain rytmiä siis hakisi... Joka tapauksessa äidin aika neulomiseen ja muuhun on kyllä tällä hetkellä aika kortilla.

Typyn torkkupeittoa varten kaikki ruudut on virkattu, 60 kpl. Nyt kun vielä saisi ne koottuakin... Tulos on tällä hetkellä tämä ja nyt työ jää kotiin odottamaan loman loppumista.

Tuota sateenkaarilankaa kun pyöri nurkissa, niin päätin aloittaa siitä KYJY#20. Eli sukat tulee, mutta ei kyllä magic loop-tekniikalla vieläkään. Tuo minun KYJY-listani on selvästi vain viitteellinen, suunnitelmat elävät kaiken aikaa. Eiköhän se siihen elokuun 10. päivään mennessä sitten asetu ;)

Sukkiin hain ohjeen Ullasta, nämä ovat Saltkråkan-sukat. No, ohjehan on siis omiaan yksiväriselle langalle, ei tällaiselle väri-iloittelulle. Sitkeästi kuitenkin on tikuteltu ja ensimmäinen sukka on tässä.

Jopa ukkokulta totesi, että jopas. On siis värejä ja pirteyttä ehkä liiankin kanssa. Taitavat päätyä äitin kotisukiksi, mikä sinänsä on ihan jees, kun aina sorrun pitämään mustia ja harmaita vaatteita. Näkeepä Typykin välillä jotain värikästä. Nyt on siis KYJY:yn tehty kaksi aloitusta ja  vielä 22 kpl olisi odottamassa. Saas nähdä, tuleeko niiden kanssa kiire. Onneksi veneellä on aikaa neuloa ja lapsenhoitoa on jakamassa myös toinen puolisko. Äitin lomapussi näyttääkin siis tältä:

Täydensin myös kirjahyllyä seuraavalla opuksella.

Ihania nostalgisia neuleohjeita 1930-50-luvuilta sovitettuna tämän päivän langoille. Malleissa oli käytetty paljon Novitan Wool, Bambino, Nalle sekä SandnesGarnin Lanett lankaa. Täältä puikoille löytänevät tiensä ensimmäisenä seuraavat mallit.

   

Voi olla, että blogi hiljenee toviksi. En tiedä, kuinka saaristosta löytyy nettiyhteyksiä, että tätä saisi päivitetyksi, joten voi olla kyseessä pakollinen parin viikon tauko.

Aurinkoisia kesäpäiviä ja neulomisintoa!