Kyjyily etenee ihan selvästi. Nyt vauvasukkia on koossa kolme paria ja se vaadittu 50 g tullut täyteen. Näitä neulotaan kyllä vielä lisää, mutta josko kyjyn #12 voisi kuitata valmistuneeksi. Viime viikon mummolareissulla valmistuivat Typyn sukat Viking Froya langasta. Tämä oli uusi tuttavuus ja tarttui kainaloon parin viikon takaiselta Tampereen reissulla Tampereen Lankamaailma Nordiasta. Tuossa langassa on polyamidin sijaan nylonia ja se tekee siihen aivan upean kiillon ja pehmeyden. Kovasti tykkäsin! Lanka raidoittui myös kivasti, vähän erilaisesti kuin mikään, mitä olen aiemmin neulonut. Vauhtiin kun pääsin, niin neuloin Typylle vielä lapsetkin, koska totesin, että syksy hyökkää päälle auttamatta ja pienellä ei ole vielä yksiäkään lapasia. Mitä sitä niistä suutarin lapsista sanottiinkaan…

 

Lisäksi kotimatkalla Typyn nukkuessa (!) neuloin pienelle kummipojalle vauvapeiton kaveriksi vielä sukat Nalle-langasta. Ei sitten tämänkään pienen jalkoja palele, kun syksyn viimat alkavat käydä. Kyjyn vauvasukkakategoriaan laitan tämänkin.

 

mallit: omasta päästä, lapaset 32 s ja molemmat sukat 40 s

puikot: bambuiset sukkapuikot 3 mm

lanka: Viking Froya (kirjava) sekä Nalle Aloevera (farkunsininen)

menekki: lapaset 24 g, kirjavat sukat 31 g, siniset sukat 28 g

 

Sinällään ei mummolareissu ollut turha. Olen pitkään tuskaillut tuon perinteisen ”kantalappu-kantapään” kanssa. Kantalapun reunasta poimitut silmukat ovat auttamatta jääneet löysiksi ja mikään kikka kolmonen ei ole tähän auttanut. Olen siis poiminut silmukat erikseen puikolle ja tämän jälkeen neulonut ne kiertäen oikein. Löysä mikä löysä. Vuodatin turhautumistani mummolle ja hän sitten totesi tekevänsä sen silmukoiden poimimisen SUORAAN. Siis ei turhaa puikolle ottamista, vaan hän neuloo suoraan reunasilmukat oikein. Tätä kokeilin ja kappas, eipä ole minunkaan kantapääni enää löysiä. Periaatteessa samalla tavoin kuin aiemminkin, mutta mahtaisiko se puikolle ottaminen venyttää lankaa turhaan ja aiheuttaa siihen sen löysyyden. Tiedä häntä, mutta nyt olen niin kovin happy, kun minunkin kantapääni ovat kunnollisia ja riittävän tiukkoja! =) Tämäkin oli taas vaan tällainen ”et vaan osaa” tyyppinen asia.

 

Kyjyn ulkopuoleltakin on neulottu. Aloitin viime talvena ennen Typyn syntymää langat Novinta 7veikka Punatulkku langasta. Toinen sukka oli jo valmis ja toinenkin yli kantapään, mutta jäänyt roikkumaan. Nyt nämä on neulottu pois kuljeksimasta ja siirretty lahjalaatikkoon, josko pukki keksii näille jouluna uuden omistajan. Koko on n. 39 ja matalalla varrella nämä.

 

 

mallit: omasta päästä, samaa pitsineuletta on myös näissä ja näissä

puikot: bambuiset sukkapuikot 3,5 mm

lanka: Novita 7 veljestä "punatulkku"

menekki: 81 g