Päivät vierivät vauhdilla ja yllättävän paljon olisi aikaa ja energiaakin käsitöiden tekemiseen. Aika vain tahtoo olla kortilla… Vauva-arki on aivan ihanaa kyllä, en valita pätkääkään. Tosin tämä viikko on ollut taas hieman levottomampaa aikaa Typyn saatua 3kk rokotecocktailin. Pääosin hyvin nukkunut tyttö on nyt sitten itkeskellyt öitänsä. No, parempi silti tämä kuin saada ne kamalat taudit. Sitä voi vain arvailla, millaisia ne oikein olisivat, kun kerran jo rokotteistakin tulee jonkin verran oireita.

Sitten itse asiaan. Jotain valmistakin on otsikon mukaisesti saatu aikaiseksi. Ensinnäkin Typyn merinovillasukat ovat valmistuneet ja lankaa jäi juuri sopivasti vielä tumppuihinkin. Nämä ovat olleet kovassa käytössä jo pari viikkoa. Kuvaa ei valitettavasti tällä kertaa ole. Jos vaikka lisäilen sellaisen joskus myöhemmin.
 
Äitienpäiväviikonloppuna pakkasimme perheen autoon ja suuntasimme mummuloihin kaakonkulmalle. Automatkalla oli hyvää aikaa neuloa ja sainkin tehtyä puuttuvan parin helmikuussa valmistuneelle sukalle. Ensimmäinen sukka valmistui siis jo helmikuussa ollessani viimeisilläni raskaana ennen Typyn syntymää ja lanka oli mukana laitoksellakin, että josko siellä kävisi aika pitkäksi ja ehtisi neuloa. Ei käynyt, vaan kyllä siinä pienessä ihmisessä riitti ihmeteltävää ihan kylliksi. Nyt sitten tein itselleni äitienpäivälahjaksi nämä sukat valmiiksi. Lankana oli Novitan Päivänkakkara, Nalle paksuutta tämä. Kuviona sovelsin mm. näissä sukissa käyttämääni yksinkertaista pitsikuviota. Hyvät tulivat ja jo lämmittävät jalkoja. Että tykkään tuosta keltaisesta, etenkin nuo lämpöiset sävyt ovat ihkuja! =) Ainoa, että toiseen sukkaan tuli keltainen kärki, hieman oli langan raidoittumisessa eroa. Eilen kyläillessäni ystäväni luona sain kyllä uutta varmuutta ja inspistä sukkien neulomiseen kärjestä, ja jos vaikka kokeilisi pyöröpuikolla sillä ”magic loop”- tekniikalla. Mulla meinaa usko loppua tuon perinteisen ”kantalappukantapään” kanssa. Nuo kantalapun sivusta poimitut silmukat meinaavat aina jäädä löysiksi enkä meinaa keksiä tähän mitään auttavaa kikka kolmosta. Olisin sitten samalla pakotettu kokeilemaan jotain ihan muuta siihen kantapäähänkin.
 
 
Typy sai mummoltaan ihanan pinkki(-sini-valko)sävyisen meriaiheisen villatakin jo talvella. Nyt hän on kasvanut sen verran, että takki tullee kohta kovaan käyttöön (jos ei mikään hellekausi yllätä ;). Totesin vain, että meiltä ei löydy villaisia housuja tämän kaveriksi ja sellaiset laitoin sitten puikoille. Lankakauppa Kujeesta tilaamani Dropsin merinovillat pääsivät puikoille ja muotoutuivat housuiksi. Mallin otin Garnstudion sivuilta täältä ja kokona on 6/9kk=62/68 cm. Olen todennut, että vaikka meidän tyttö on suht pieni, niin silti nuo ohjeelliset ikäkoot (6/9kk) eivät pidä paikkaansa edes sinnepäin, parempi on seurata noita senttimerkintöjä. Housut valmistuivat Suomen jääkiekkopelejä jännittäessä, olivat kyllä nopeat neuloa. Lanka oli uusi tuttavuus ja tykkäsin kyllä. Ainoa, että ainakin sileä neule on aivan armoton virheille, tarkkana sai olla tämän kanssa. Lankaa kului ehkä noin 2 ja puoli kerää, arviolta siis vain n. 120 g. Nyt tätä on siis vielä 1,5 kerää jemmassa, saa vaikka jonkinlaisen myssyn aikaiseksi.
 
 
Mainitsin myös aiemmin, että tuosta ensimmäisestä Wollmeisestani teen myssyn. Nyt löytyi täydellinen malli tälle täältä. Ai että on IHANA! =) Ja mikä parasta, ohjeessa on myös vauvan ja lapsen myssyjen ohjeet. Laitoin tuon vauvakoon testaukseen varastoista löytyneestä Novitan Bambu-langasta. On muuten ensimmäinen englanninkielinen ohjeeni, hieman täytyy tavailla lyhenteitä.