Kummipoika on jo melkein puolivuotias. Kolmea päivää vaille tarkalleen ottaen. Aivan käsittämätöntä, millaisella vauhdilla aika kulkee eteenpäin. Viisaammat siitä varoitti, että lasten syntymä saa aikaan tällaisen ilmiön, mutta en uskonut. Nyt uskon. Alppimaahan lähtee pikkuista lämmittämään kauluri. Tämä on tehty samalla ohjeella kuin aiempi, raportoimatta jäänyt Typyn kauluri. Lankana on teeteen Helmi, superwash merinovillaa, suloisen pehmeää.

malli: joku ikivanha teeteen ohjeläpyskä, alkuper. Lanett-langalle
puikot: bambuiset sukkapuikot 2,5 mm ja metallinen pyörö 2,5 mm (40 cm)
lanka: teetee Helmi
menekki: ??

Malli on todettu käytössä oikein toimivaksi, täytyy Typylle värkkäillä toinenkin, kun tuota ensimmäistä täytyy aina silloin tällöin pesaista. Semmoista on elämä pulauttelijavauvan kanssa. Kovasti odotellaan, milloin takaisinvirtaus loppuisi. Neiti on sentäs jo kontannut kaksi kuukautta ja kävelee tukea vasten tanakasti. Eli pystympi asento ei ole täällä auttanut. Äiti (ja onneksi myös Mummo =) neuloo siis varavaatteita, että saa toisia välillä pestä...

Ajan kulumisesta voi todeta myös, että huomenna on edessä paluu töihin. Jännittää vähän, mitä siellä on vastassa ja toisaalta, miten kotijoukot pärjäävät. Ja miten minä opin olemaan pienestä murusta erossa. Kaipa se onnistuu, kun muutkin siihen ovat kyenneet.

Perjantaina pyörähdimme Tampereella ja pääsin muutamaksi tunniksi Kädentaito-messuille. Tätä oli odotettu, ja niin oli näemmä muutama muukin. Ajattelin, että perjantai saattaisi olla hieman rauhallisempi päivä, mutta luulo ei ollut tiedon väärti. Väkeä oli aivan poskettoman paljon! Toisaalta kiva, että käsillä tekeminen kiinnostaa, mutta itseä tuo tungos kyllä ahdisti tosi paljon. Suomalaisista kuoriutuu tosi "hienoja" piirteitä, kun pitäisi malttaa vähän jonottaa ja odottaa. Aargh.

Messuilta tarttui mukaan vähän kangasta ja paljon lankoja. Ja jotain muutakin pientä. Lisäksi tilasin taas Modan vuodeksi eteenpäin, kun siellä oli tosi hyvä tarjous siitä. Viime viikolla tuli ko. lehdestä lasku (6 kk) ja hinta oli sama kuin tuolla vuoden erällä tuolla. Ja mukaan tuli sentäs pari vanhaa numeroa (Mummo huom, ne saapuvat seuraavassa kuormassa sinun varastoihisi), puikkoja ja vähän muutakin.

Langoista: ostin Vuorelman Vetoa pari vyyhtiä (Typylle jotain kirjoneuletta näistä), Kirjo-Pirkkaa, Reggaen kirjavaa lankaa Typyn varsitöppösiin ja Novitalta vaikka mitä. Novitan langat olivat kyllä hyvissä messutarjouksissa, sieltä pari kerää tuota Polkua, päätin siis tykätä sen neulomisesta ja pari kerää seiskaveikkaa. Messuilla oli Polkasta ja Raidasta sävyjä, joita ei saa kaupasta, niihin sitten sorruin. Toinen kerä on jo tulilla, siksi puuttuu kuvasta. Ja nuo teetee Pallakset tulivat Modan kylkiäisinä. Jotain muutakin löytyi vielä pussin pohjalta, mutta nämä matkaavat SNY-ystävälleni. Ei siis auta niistä liikaa täällä huudella.

Tällaisia kuulumisia tällä erää. Kiitos kommenteista ja toivottelen kaikille mukavaa sunnuntaipäivää. Täällä on luonto viime yönä maalannut lasikaiteeseen pakkaspitsiä ja luonto on muutenkin kauniin huurteinen.

P.S. Edellisen postauksen villahaalari oli sovituksessa ja on se käyttökelpoinen. Reilu, mutta ei onneksi liian iso. Ehkä tuo tyttö on jo isompi kuin äiti haluaakaan uskoa...