Kuten tuossa sivupalkissa olen lupaillut, työn alla ovat olleet villavaippahousut. Tosiasiassa tein niitä sitten kahdet testaten eri lankoja. Meillä on siis ajatuksena kestovaippailla, ainakin osittain ja syntymistä seuranneen alkuhässäkän jälkeen. Stressiä en siitä ole ajatellut ottaa, mutta en usko kestovaippailun olevan mahdottoman paljon työläämpää kuin kertokäyttövaippojen käytön. Voi toki olla, että mieli muuttuu tästä matkan varrella =) Mutta mutta, meillä myös ukkokulta on innostunut aiheesta ja molempien vanhempien sitoutuessa tuohon uskoisin sen kyllä onnistuvan.

Tein siis parit villavaippahousut masuasukille. Ohjetta mietin pitkään, mutta päädyin sitten käyttämään Tekstiiliteollisuuden ohjetta. Toteutus oli ainakin helppo, saas nähdä, miten malli toimii käytössä. Uskoisin, että koko tulee olemaan sopiva ehkä n. 3 kk iässä. Hieman itseä kyllä ihmetyttää, että noita villahousuja ei tarvitsisi pestä kuin ehkä parin viikon välein. Kaipa tämäkin ratkeaa sitten käytännössä.

Nuo vasemmanpuoleiset on neulottu Novitan Purosta, väri "kukkaniitty". Ymmärsin niin, että mikä tahansa villalanka käy, kunhan vain se ei ole "superwash" käsiteltyä. Noihin pöksyihin riitti vajaa kaksi kerää lankaa eli veikkaisin, että sitä meni n. 80 g (en siis omista keittiövaakaa tms, jotta saisin tarkan määrän selville). Hieman pidensin lahkeita ohjeessa neuvotusta.

Oikeanpuoleiset on neulottu Hjertegarnin Incawool langasta. Tämä oli aika miellyttävä uusi tuttavuus. Todella mukavan ja helpon oloinen lanka neuloa! Hieman paksumpaa kuin Puro, joten pöksyistäkin tuli hieman isommat, kun en muuttanut ohjeen silmukkamäärää. Näihinkin lankaa kului vajaa 100 g, yksi 100g kerä riitti siis vallan mainiosti. Incawoolia löytyisi vielä toinenkin kerä sinisävyisenä, saas nähdä, tuleeko siitäkin pöksyt vai sitten vallan jotain muuta.

Nyörejä tai nauhoja varten jätin kujat, mutta ne ovat vielä hankkimatta. Resorit ovat kyllä niin napakat, että niitä ei varmaan välttämättä tarvita. Saas nähdä, ilmestyykö sellaiset jossain välissä sitten käyttöön. Lanoliinia pitäisi nyt keksiä jostain, jotta housut saisi käsiteltyä sillä enemmän kosteuden pitäviksi. Eiköhän sitä jostain nettikaupasta löydy ;)

        

Kettu repolainen mallinukkena. Ainakin sille istuivat suht hyvin, saas nähdä, miten sitten tulevan käyttäjän kanssa toimivat.

*****

Ja meinasi vallan unohtua mainita, että kevään SNY on alkanut. Huisin jännää, nyt täytyy alkaa miettiä ensimmäistä yllätyspakettia =)